Valoració ecogràfica

Realitzem als nostres pacients una valoració prèvia i personalitzada. Després d'un minuciós estudi, s'estableix un diagnòstic fisioterapèutic que avalua i defineix el tractament més adequat amb la finalitat de prevenir, curar i recuperar la zona afectada, mitjançant les tècniques més avançades que la fisioteràpia ofereix avui dia.

Valoració Ecogràfica a Alpicat

A través d’ecografia es poden explorar parts toves: múscul, tendons, fins i tot nervis o lligaments. És una tècnica complementària a les utilitzades habitualment pels fisioterapeutes que permet visualitzar la lesió i la progressió durant el tractament, ajudant a planificar les sessions i a modificar paràmetres o tècniques en relació al que s'observi en la prova d'imatge.

Fisioteràpia Invasiva

Mitjançant l’Electròlisi Percutània Musculoesquelètica (EPM), la qual consisteix en l’aplicació ecoguiada d’un corrent galvànic a través d’una agulla en la zona afectada. Aquest estímul mecànic permet la reparació del teixit tou afectat i és capaç de posar en marxa un nou procés de proliferació del teixit col·lagen que està desestructurat. La seva efectivitat es considera alta respecte a altres tractaments convencionals fisioterapèutics o mèdics.

Tractament amb Electòlisi a Alpicat

Neuromodulació Percutània Ecoguiada (NMP). A través d’un profund coneixement de l’anatomia humana i mitjançant l’ús d’agulles, es pot tractar pràcticament qualsevol patologia musculoesquelètica. La tècnica és ràpida i no té efectes secundaris. Consisteix en la inserció d’agulles en zones específiques del cos (tronc i extremitats), seguint trajectes nerviosos, aplicant un corrent elèctric de baixa freqüència i intensitat tolerable. Els pacients experimenten una millora notòria a través d’aquesta teràpia de manera immediata.

La Punció Seca (PS) és una tècnica molt efectiva en el tractament del dolor miofascial, específicament en el tractament dels anomenats punts gallet. Els punts gallet són punts de màxim escurçament d’un múscul i són els causants d’un dolor referit. La tècnica consisteix en una punció del múscul amb una agulla estèril especial per a realitzar la punció seca amb l’objectiu de destruir la placa motora, estimular el receptor muscular disminuint de forma immediata el dolor que té el pacient i produint una relaxació muscular reflecteix amb augment de l’elasticitat muscular. Aquesta tècnica està molt desenvolupada ja que el resultat terapèutic comporta una disminució del dolor a curt i llarg termini.

Diatèrmia

En fisioteràpia, aquest terme s’utilitza per identificar aquells medis físics capaços d’incrementar la temperatura dels teixits de manera que s’activa de forma natural els processos biològics de reaparició tissular, ben denominada “El recuperador”.

Combinant l’activitat manual del terapeuta amb la tecnologia de l’I-TECH, es poden tractar eficaçment molts desordres del sistema musculoesquelètic. L’increment de la temperatura interna (hipertèrmia) i l’augment de la vascularització s’obtenen gràcies a les característiques de l’I-TECH. Aquesta tècnica afavoreix la reducció del dolor i inflamació. El temps de curació és més ràpid. A més, permet recuperar l’amplitud del moviment articular amb els considerables avantatges en el tractament de nombroses patologies com per exemple, tendinitis, epicondilitis, lesions musculars, esquinços i traumatismes articulars, lumbàlgia i cervicàlgia, bursitis, capsulitis adhesiva, osteoartritis i gonartrosis, síndrome de pubàlgia, etc.

En línies generals, l’I-TECH s’utilitza per a produir analgèsia per al tractament antiedema, antiinflamatori, i propietats relaxants del múscul. També es pot utilitzar en estètica.

Ones de xoc (TEOC)

La teràpia amb ones de xoc extracorpòries (TEOC) és un procediment ambulatori no invasiu. Les ones de xoc s’apliquen des de l’exterior del cos, en la zona afectada pel trastorn, on activa els mecanismes interns de reparació iniciant un procés natural de curació. L’exposició d’ones de xoc de baixa energia amb la tecnologia Dornier Smart Focus és pràcticament indolora i se sol tolerar perfectament sense cap mena d’anestèsia local. Dornier MedTECH és l’únic fabricant del món que ofereix la tecnologia d’EMSE pla de reduïda grandària, que arriba a gran profunditat de penetració i ampli rang de potència. És útil en afectacions de tendons (epicondilitis), patologies d’espatlla, calcificacions, fascitis plantar i sobrecàrregues musculars.

Teràpia amb Ones de Xoc a Alpicat